Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

“Statistikat e Epirit” Shqipja gjuhe e pare me pas vinte Greqishtja .

Filed under: Cameria,Dossier,Historia,Historia e Shqiperise,Shqiperia Natyrale |

Të dhënat paraqiten në atë që Sami Frashëri e ka quajtur “Statistikat e Epirit”, botuar tek “Përpjekja e Jonë” vol IV, nr 5-6.Sipas shkrimit në fjalë të Samiut, në Epir kanë jetuar gjithsej 632.983 persona, nga të cilët 479.238 persona kanë qenë shqiptarë, e ndërsa greqisht kanë folur 120.489 persona.Në regjistrimin e popullsisë, në fakt ndarja është bërë në bazë të fesë dhe jo në bazë të gjuhës.Sipas të dhënave që paraqit rilindasi ynë, Sami Frashëri, në Epir kanë jetuar 329.696 myslimanë dhe 303.287 të krishterë, duke përfshirë këtu dhe hebrenjtë.