Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Prokuroria kërkon arrestimin e Saimir Tahirit. Kërkesë Kuvendit për heqjen e imunitetit

Filed under: Politike,Shqiperia |

Prokuroria e Krimeve të Rënda ka paraqitur sot kërkesën për heqjen e imunitetit dhe ushtrimin e kontrollit për deputetin Saimir Tahiri.

Në shkresën dorëzuar sot në mesdite në zyrat e Kuvendit i kërkohet Komisionit të Mandatave miratimin e kerkeses së Prokurorisë së Krimeve të Rënda për dhënien e autorizimit për arrestimin dhe kontrollin personal dhe të banesës së deputetit Saimir Tahiri.

Veprat penale për të cilat dyshohet ish-ministri i Brendshëm janë:

1. Trafikimi i narkotikëve kryer në bashkëpunim, në formë të posaçme të grupit të strukturuar kriminal, parashikuar nga nenet 283/a/2 dhe 333/a të Kodit Penal të Republikës së Shqipërisë.

2. “Korrupsioni pasiv i funksionarëve të lartë shtetërorë ose i të zgjedhurve vendorë’’, parashikuar nga neni 260 i Kodit Penal.