Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Putin: “Të shporren” shqiptarët Kosovar, Kosova do ti kthehet Serbisë

Filed under: Kosova,Politike |

Vladimir_Putin-6
Kërcënim, “Të gjithë shqiptarët duhet ta braktisin Kosovën sepse ajo do ti kthehet Serbis”, kështu ka deklaruar Presidenti i Rusisë, Vlladimir Putin duke e shokuar opinionin e gjërë demokratik ndërkombëtar.

Një video që po qarkullon në rrejtet sociale ku shihet Presidenti rus, Vlladimir Putin, në një konferencë për media, ai në pyetjen e parashtruar nga gazetarët në lidhje me Kosovën, ai ka theksuar se Kosova aspak nuk dallon nga rastet si Qiproja e Veriut apo shumë shtete tjera të vogla të cilat kërkojnë pavarësi dhe nuk e kanë marrë, shkruajn mediat maqedonase, reporter.mk.

Ndryshe, populli i Kosovës luftoi dhe e fitoi luftën ndaj okupatorit serb në vitin 1999. Nëntë vite më pas populli i Kosovës shprehu vullnetin që Kosovën ta shpallë shtet sovran dhe të pavarur në përputhshmëri me gjitha konventat dhe marrëveshjes ndërkombëtare.

Pavarësia e Republikës së Kosovës tanimë është e pranuar nga më shumë se 100 shtete të botës dhe autoritetet e Kosovës duhet të përgaditen që të parashtrojnë kërkesë deri te OKB-ja për pranimin e Kosovës si shtet anëtar i kësaj organizate botërore.