Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Brnabiq: Shqiptarët e Luginës nuk mund të kenë pasaporta të Kosovës

Filed under: Kosova,Shqiperia Natyrale |

Kryeministrja e Serbisë, Ana Brnabiq gjatë takimit me këshillat e pakicave ka thënë se nuk është folur për deklaratat se shqiptarët e jugut të Serbisë mundë të përfitojnë pasaportën dhe shtetësinë e Kosovës.

Ajo theksoi se kjo është në kundërshtim me kushtetutën e Serbisë.

“Nuk kemi biseduar për atë dhe se nuk është temë e diskutimeve. Tema janë mekanizmat institucional në përputhje më kushtetutën dhe ligjet e Serbisë”, u shpreh Brnabiq për tanjug.