Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

FOTO/ Asteroid misterioz në Tokë, shkencëtarët: UFO-t po eksplorojnë planetin tonë

Filed under: Fenomene Paranormale,Shkenca |


Shkencëtarët sëfundmi janë vënë në dyshim për shkak të një asteroidi misterioz i quajtur Oumuamua i cili ka hyrë në galaksinë tonë.Ky asteroid është i dyshimtë për shkak të prejardhjes së tij. Sipas një studimi, asteroidi mund të jetë një varkë diellore gjigante aliene e dërguar në hapësirë për të kërkuar për shenja jete.Astronomët nga Qendra e Harvardit Smithsonian për Astrofizikë (CfA) analizuan formën e çuditshme të objektit dhe një rritje të papritur në shpejtësinë dhe zhvendosjen në trajektore pasi kalonte sistemin e brendshëm diellor vitin e kaluar.Ata arritën në përfundimin se asteroidi i çuditshëm “mund një lundrues hapësinor që lëviz me anë të dritës me origjinë artificiale”.Studiuesit thonë se përshpejtimi i çuditshëm mund të jetë rezultat i rrezatimit diellor që e shtyn lundrën diellore gjigante.Ata zbuluan një velë që ishte vetëm një pjesë e një millimetri të trashë (0.3-0.9 mm) e cila do të ishte e mjaftueshme për një fletë të materialit të ngurtë që t’i mbijetonte udhëtimin nëpër një galaktikë të tërë.Lundrues të tillë me anë të dritës me dimensione të ngjashme janë projektuar dhe ndërtuar edhe nga njerëzit, duke përfshirë projektin IKAROS të projektuar nga Japonia dhe Iniciativa Starshot me të cilën është përfshirë.

Në studim thuhet:
Duke pasur parasysh një origjinë artificiale, një mundësi është se ‘Oumuamua është një dritë-lundrues që lundron në hapësirën ndëryjore si mbetje nga një pajisje teknologjike e përparuar.”Një skenar më ekzotik do ishte se “Oumuamua mund të jetë një hetim plotësisht operacional i dërguar me dashje në afërsi të Tokës nga një qytetërim i huaj”.Një tjetër opsion, i cili shpjegon mungesën e komunikimit thotë se mungesa e çdo sinjali mund të nënkuptojë se objekti gjigant është në të vërtetë një ‘anije e huaj’.
Profesor Loeb, më herët shkruante në në Scientific American:
Oumuamua mund të jetë rasti i parë i njohur i një relike artificiale që u fut në Sistemin tonë Diellor nga hapësira ndëryjore.”