Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Facebook parashikon se kur do të vdisni

Filed under: Informatikë dhe Internet,Shkenca |

Facebook njihet për gjerat ekstreme që nevojiten për të mbledhur të dhëna për përdoruesit e tij.

Por disa shpikje të paraqitura kohët e fundit tregojnë se sa të përhapura janë bërë këto përpjekje që arrijnë të parashikojnë edhe kohën kur mund të vdisni.

Shumë prej këtyre teknikave thjesht mbështeten në të dhënat e gjeolokacionit të celularëve tuaj në mënyrë që të mësojnë më shumë për ju dhe zakonet tuaja.

Në një prej skemave që mund të jetë tronditëse, studiuesit e Facebook përshkruajnë aftësinë për të “parashikuar një ngjarje të ndryshimit të jetës” për përdoruesit, siç janë statusi i martesës, ditëlindjet, vendet e reja të punës, lindja në familje, diplomimi apo edhe vdekja.