Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Tronditëse për shqiptarët , Donald Trump: Ishte gabim i madh bombardimi i serbëve

Filed under: Politike |

tramp
Në vijim deklarata e Donald Trump, shqip dhe anglisht:
Donald Trump: Ishte gabim i madh bombardimi i serbëve

Donald Trump me Larry King, me rastin e përvjetorit të bombardimit të Serbisë ka kritikuar Bill Clinton dhe sulmet kriminale mbi serbët, aleat i Amerikës në të dy luftërat. – Klintonët kanë bërë një rrëmujë në Ballkan dhe Kosovë. Shikoni se çfarë kemi bërë në Serbi në bombardimet ajrore nga një lartësi të sigurt. Po ata serbë kanë shpëtuar pilotët amerikanë në Luftën e Dytë Botërore. Është një gabim që bombarduam një komb që ka qenë aleat tonë në dy luftërat botërore. Klintonët besojnë se ishte një sukses, dhe unë gjej atë të turpshme. I zgjasë një falje për të gjithë serbët e për fajin e politikës amerikane, kryesisht Clinton-ët. Ne kemi nevojë për aleatë në luftën kundër terrorizmit islamik të cilët kanë përvojë luftarake duke luftuar këtë të keqe – dhe se në Evropë janë rusët dhe serbët. Nëse unë të bëhem kreu i Amerikës politika e jashtme do të ndryshojë rrjedhën që deri më tani ka qenë shpesh e gabuar.”

Donald Trump: It was a great mistake to bomb the Serbs who were our allies in both world wars Donald Trump with Larry King on the occasion of the anniversary of the bombing of Serbia criticized Bill Clinton and criminal attack on Serbs, the ally of America in both wars. – The Clintons have made a mess in the Balkans and Kosovo. Look what we did to Serbia in an aerial bombardment from a safe height. Those same Serbs rescued American pilots in World War II. It is a mistake that we bombed a nation that has been our ally in two world wars. Clintons believe that was a success, and I find it shameful. I extend an apology to all the Serbs for the error of American policy, primarily Clinton’s. We need allies in fight against Islamic terrorism who have combat experience fighting this evil – and that in Europe are the Russians and the Serbs. If I become the head of America the foreign policy will change the course that has until now often been wrong”. (newswatchreport.com)