Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

SHBA del hapur, ja EMRAT e gjyqtarëve dhe prokurorëve “non grata”

Filed under: Politike |

lu3Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë publikuar listën e zezë me emra të gjyqtarëve dhe të prokurorëve të cilët janë shpallur “non grata” në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Në listën e zezë të gjyqtarëve që iu është anuluar viza amerikane janë edhe emrat e 14 gjyqtarëve të kallëzuar nga ILDKPKI-ja, shkruan Dita. ILDKP rezulton se ka kallëzuar në prokurori 12 gjyqtarë dhe dy prokurorë të akuzuar për pastrim parash, fshehje të pasurisë dhe falsifikim të dokumenteve.

Emrat e gjyqtarëve të shpallur “non grata” në SHBA

23 prill 2014″ 2014 Gjin Gjoni,gjyqtar në Gjykatën e Apelit Tiranë dhe anëtar i Këshillit të Lartë të Drejtësisë

26 shtator 2014″ 2014 Ardian Kalia, gjyqtar, Gjykata e shkallës së parë Tiranë

29 shtator 2014″ 2014 Osman Aliu, gjyqtar pranë Gjykatës së shkallës së parë, Kavajë

12 nëntor 2014″ 2014, Qani Hasa, gjyqtar në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Elbasan

28 prill 2015, Tomorr Kullolli, gjyqtar, Gjykata e Rrethit Gjyqësor Elbasan

28 prill 2015, Besnik Qira, gjyqtar, Gjykata e Rrethit Gjyqësor Kurbin

8 qershor 2015, Petrit Aliaj, gjyqtar në Gjykatën e Apelit, Vlorë

8 qershor 2015, Rasim Doda, gjyqtar në Gjykatën e rrethit gjyqësor, Sarandë

8 qershor 2015, Enkeleda Doda (Kashuri), gjyqtare në Gjykatën e rrethit gjyqësor, Sarandë.

9 korrik të 2015-s, Adelina Zarka, gjyqtare pranë Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Fier

9 korrik të 2015-s, Petraq Çuri, gjyqtar pranë Gjykatës së Rrethit Gjyqësor

2 nëntor 2015, Shpëtime Pitaku, gjyqtare në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Durrës.

Emrat e prokurorëve të shpallur “non grata” nga Shtetet e Bashkuara

12 nëntor 2014″, Petref Asllani, Prokuror pranë Prokurorisë së Rrethit Elbasan

1 mars 2014″, Bardhok Lleshi, me funksion prokuror.