Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Sa emigrantë shqiptarë pranonte Amerika në vitin 1921

Filed under: Politike |

screenshot-1_1486376464-3671822100 vite më parë nga sot (5 shkurt 1917) Kongresi i SHBA-ve miratoi “Aktin e Emigracionit 1917”, ligjin e parë që kufizoi në mënyrë drastike emigracionin në Shtetet e Bashkuara dhe vendosi rregulla përjashtuese, reduktuese apo favorizuese për vende e etni të ndryshme.
“Live Science” shkruan se nga periudha 1921 deri në 1924 vendosja e kuotave të emigrimit reduktoi në mënyrë drastike emigracionin nga vendet europiane drejt Shteteve të Bashkuara.

Referuar aktit që qëndroi në fuqi në vitet ’50, kuotat janë rishkuar vazhdimisht, raporton Scan.

E sa i përket Shqipërisë, artikulli evidenton se në këtë periudhë (1921-1924) kuotat për Shqipërisë ishin 100 (pra mund të pranoheshin 100 shqiptarë).

Të njëjtën kuotë kishte edhe Greqia. Ndërkohë, Gjermania kishte një kuotë që kalonte shifrën 51 mijë.