Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Foto/E keni menduar ndonjëherë përse Hitleri detyronte gratë të lindnin fëmijë për të?

Filed under: Politike |

“Në vitin 1936, mbështetësja naziste dhe e diplomuara, Hildegard Trutz u rekrutua si një nga gratë gjermane më ” të pastra “, e zgjedhur për të fjetur me oficerë të nazizmit me shpresën për të lindur sa më shumë fëmijë arianë.” Ky plan sekret u zbatua gjatë viteve 1930 nga ushtria e nazistëve, e cila kishte për qëllim të lindte fëmijë me sy të kaltër, me flokë të bardha që në thelb ishte të raca “magjike” ariane.

Detyra e mbarështimit dhe e lindjeve të racave të pastra u caktua për ‘gjermanët e Elitës’. Heinrich Himmler, kreu i ushtrisë, ishte truri kryesor pas kësaj dhe ai e quajti fushatën Lebensborn. Himmler u citua, “Nëse kemi sukses në krijimin e kësaj race nordike dhe nga kjo lindin 200 milionë fëmijë, atëherë bota do të na takojë neve”.

Anëtarët e njësisë ushtarake më agresive në Gjermani – SS u urdhëruan të kishin marrëdhënie dhe jashtë martesave të tyre nga shefi i SS. Himmler e njoftoi këtë mision duke shpallur “Burrat e mi më tregojnë me sy të ndritshëm se ato [femrat] sapo kanë një fëmijë të paligjshëm”.

Shumë arsye kanë kontribuar në ngritjen e këtij programi. Në fillim të viteve 1900 panë një mungesë të njerëzve, një rënie në shkallën e lindjeve të Gjermanisë, kushtet e vështira ekonomike pas Luftës së Parë Botërore më 11 nëntor 1918, dhe rritja e numrit të abortit midis grave gjermane. Me qëllim që të krijohej race superiore ariane dhe të rriteshin normat e lindjeve të Gjermanisë, u nis Programi Lebensborn.

Për të marrë të gjitha lukset dhe mbështetjet financiare, gratë shtatzëna duhej të provonin se fëmijët e tyre i përkisnin racës ariane. Përndryshe, ata mund të linin fëmijën e tyre në jetimore ku më pas do të merrnin arsimin më të mirë nazist.

Në një hapësirë ​​prej 12 vjetësh të Rajhut të Tretë, 20 mijë foshnja të tilla lindën sipas regjistrimeve nga Gjermania dhe Norvegjia. Megjithëse fjalët që qarkullonin kudo, bëri që gratë të besonin se po lindnin për Hitlerin.

Në vitin 1933, gjatë sundimit të Hitlerit, një mbështetëse besnike naziste u bashkua me grupin e femrave “Bund Deutscher Madel”.

Hildegard Trutz u bë shembulli i përkryer i grave nordike pasi ajo kishte këmbë të gjata dhe legen të gjërë perfekt për mbajtjen e fëmijëve.

Udhëheqësja e BDM shpjegoi rregullat për heqjen dorë nga fëmija dhe zgjedhjen e një partneri për të fjetur. Pas lindjes së fëmijës, ai u dërgua në shtëpinë e Lebensborn për t’u bërë një nazist aristokrat.