Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Eksperti amerikan jep alarmin: Ballkanin e pret një fat i tmerrshëm, ja arsyeja

Filed under: Politike |

Një njohës i mirë i gjeopolitikëve, profesori amerikan George Friedman shprehet se në Ballkan mund të ketë luftë.

Ai thotë se serbët kanë mbështetjen e rusëve për çdo hap që do të ndërmarrin, ndërsa shqiptarët kanë mbështetjen e amerikanëve dhe kroatët të gjermanëve.

Friedman shprehet i bindur se është vetëm çështje kohe që lufta të shpërthejë në Ballkan.

“Sot, rusët u “pëshpëritin” serbëve, amerikanët shqiptarëve, gjermanët kroatëve. Fshatrat dëgjojnë thashethemet, dhe ja ku fillojnë sherret.

Ballkani nuk është vendi i vetëm në botë ku kjo ndodh, por s’ka vend tjetër në glob që të jetë kaq i rëndësishëm për kaq shumë fuqi të mëdha.

Prandaj, nuk është për t’u habitur pse ka gjithnjë zëra dhe thashetheme, se rajoni është shpesh në prag të luftës.

Dhe nuk është për t’u habitur që thashethemet janë zakonisht të gabuara.

Ato thjesht sigurojnë që të habitemi kur ato të dalin të vërteta. Është vetëm çështje kohe.

Dhe ky është një rajon që pret luftë, duke e bërë atë të ketë më shumë gjasa të ndodhë” deklaron Friedman.

“Ndonjëherë luftimet midis fshatrave tërheqin në betejë në fshatra të tjerë, tërheqin kryeqytete, tërheqin fuqi të mëdha.

Ndonjëherë fuqitë e mëdha që konkurrojnë me njëra-tjetrën, tërheqin kryeqytetet dhe fshatrat e Ballkanit”, vijon ai.