Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Ujërat e zeza ndotin liqenin e Shkodrës

Filed under: Lifestyle |

u2_liqenish1Në Shkodër ujërat e zeza po ndotin liqenin. Specialistet thonë se kjo situatë po sjell dëmtim të biodiversitetit dhe kryesisht të gjallesave ujore.
Ndotësit që shkarkojnë në liqenin e Shkodrës nuk janë vetëm shqiptarët ata që kontribuojnë, por edhe Mali i Zi.Bashkia e Shkodrës është e pafuqishme për rehabilitim te tyre me fondet e veta dhe pse ndotësi kryesor është ajo vetë.Përmes kolektorit kryesor ujërat shkarkohen të pa filtruara dhe të pa përpunuara.
Ky kolektor është rivënë në funksion vitet e fundit, por spostimi i ujërave të zeza për shkak të ndërtimit të ByPassit nuk ka ndikoi në uljen e ndotjes.Përkundrazi sipas specialisteve sasia është shtuar.Shkodra ka dy kolektor të ujërave të zeza, të cilët derdhen në dy lumenj, Buna dhe Drini. Nëse nuk do ketë një projekt konkret për mbrojtjen e liqenit, shumë shpejt ai do të ketë pamjen e një moçali.