Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Si e sheh botën një foshnje gjatë vitit të parë të jetës?

Filed under: Lifestyle,Shendeti |

Që në momentin kur lind, një foshnje ndryshon gradualisht mënyrën se si ajo e percepton dhe e shikon botën përreth saj.
Kur foshnjet bëhen një muaj, kanë aftësinë të fokusojnë objekte tre këmbë larg tyre, dhe fytyrat që i kanë përballë.
2 muaj
Sytë e foshnjes bëhen më të kordinuar për të punuar bashkë.
3 muaj
Foshnjet i kërkojnë objektet që i shohin.
4 muaj
Foshnjet ende nuk arrijnë ta kuptojnë se njerëzit vazhdojnë të ekzistojnë edhe kur fshihen.
5 muaj
Foshnjet mund ta përceptojnë botën në 3D
6 muaj
Foshnjet më mirë e përceptojnë spektrin e ngjyrave
7 muaj
Edhe pse mund të shohin gjërat më larg, i duan më shumë gjërat afër.
8 muaj
Vazhdojnë të shohin personin e huaj në pasqyrë, pa e kuptuar që janë vet ata, deri në moshën 15-18 muaj.
9-10 muaj
Janë aktivë, tentojnë të ecin dhe kjo ndihmon në koordinimin e tyre.
11-12 muaj
Vizioni është plotësisht i qartë.