SHBA ligj për dronët: Përfundoni në burg nëse i fluturoni afër stadiumeve

Filed under: Lifestyle |

141609Në SHBA, organizata që rregullon aviacionin civil ka marr vendim të dërgojë në burg secilin person që drejton ndonjë dron pranë stadiumeve.Sipas mediave amerikane, një vendim i tillë i FAA-s (Administrata e Aviacionit Kombëtar) është marrë pas dronit të shënuar mbi stadiumin e Partizanit nga një shqiptar.FAA ka paralajmëruar secilin person që bënë një gjest të tillë se do të mund ta dërgojë në burg, përcjell The Verge.
Kësisoj, stadiumet janë shpallur si vende të mbrojtura ajrore. Ky ligj përfshihet për të gjitha stadiumet dhe fushat e hapura kur numri i tifozëve është i madh.