Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Kanadaja pret 305 mijë emigrantë për 2016

Filed under: Lifestyle |

kanada_flamurQeveria Liberale e Kanadasë ka në plan për të mirëpritur deri në 305,000 banorë të rinj të përhershëm këtë vit – niveli më i lartë i projektuar i imigracionit në dekada, dhe një rritje për 7 për qind, krahasuar me planin e vitit 2015. Qeveria ka dhënë detaje të planit rreth Nivelit të Emigracionit për vitin 2016, i cili u botua ditë më parë, raportojnë mediat e huaja, transmeton Telegrafi.

Sipas këtij plani, më shumë se gjysma e të gjithë të ardhurve do të arrijnë me anë të programeve të emigracionit ekonomik. Objektivi prej 160,600 njerëzve në programet ekonomike është në përputhje me pranimet përmes këtyre programeve gjatë viteve të fundit, edhe në qoftë se objektivi në vetvete është pak më i ulët se vitin e kaluar, shkruajnë mediat. Numri i refugjatëve për t’u pranuar në vitin 2016 do të jetë rreth dyfishi i numrit që ishte në shënjestër për vitin 2015.

Ministri i Emigracionit, Refugjatëve dhe Nënshtetësisë (IRCC, i njohur më parë si CIC), John McCallum Kanadasë, ka deklaruar se departamenti i tij ka për qëllim të përshpejtojë kohën e procesimit për emigracionin e “familjarë”, emigrantët ekonomikë dhe pretenduesve për refugjatë duke zbatuar mësimet e nxjerra nga sjellja e 25.000 refugjatë sirianë në Kanada gjatë muajve të fundit.

Po sipas asaj që shkruajnë mediat e huaja, plani 2016 shënon një rritje prej rreth 20,000 në numrin e përgjithshëm të banorëve të rinj të përhershëm të pranuar, krahasuar me vitin 2015. Në të vërtetë, edhe plani i 2015 pati një rritje prej 20,000 nga viti paraprak. Si pasojë, objektivi për 2016 është rreth 40.000 më i lartë se për vitin 2014, transmeton Telegrafi. Ministri McCallum ka thënë se plani është i bazuar në traditën e të qenit të Kanadasë si një vend mikpritës dhe bujar.“Ne do të jemi në gjendje për të mirëpritur më shumë njerëz në Kanada”, ka thënë ai në një konferencë shtypi në Brampton, Ontario. “Ai [plani] përshkruan një ndryshim të rëndësishëm në politikën e imigracionit drejt bashkimit të shumë familjeve, duke ndërtuar ekonominë tonë dhe mbështetur traditat humanitare të Kanadasë për rivendosjen e refugjatëve dhe ofrimit të mbrojtjes për ata që kanë nevojë”. Plani bën thirrje për lejimin e futjes në Kanada të rreth 280.000 deri në 305,000 banorëve të përhershëm në vitin 2016.

Duke e quajtur si vendi që vë në shënjestër numrin më të madh të emigrantëve të rinj në kohët moderne, McCallum tha se qëllimi i qeverisë është që të “sjellë emigrantët të cilët dëshirojnë të ndërtojnë një Kanada më të mirë”. Plani është menduar që të shqyrtohet çdo nëntor paraprak, për vitin e ardhshëm, por ai për vitin 2016 ishte vonuar për shkak të zgjedhjeve të përgjithshme dhe ndryshimeve të qeverisë gjatë asaj periudhe të vitit të kaluar.