Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

ANSA: Rritet interesi i turistëve për Jugun e Shqipërisë

Filed under: Lifestyle |

Shqipëria synon të bëhet një destinacion turistik për italianët, shkruan ANSA.Pas dekadash izolimi, vendi i vogël ballkanik i cili u rendit nga “Guides Rough” ndër dhjetë destinacionet më të mira në 2016, ka tërhequr vëmendjen e operatorëve turistikë.Për herë të parë Grupi Alpitour propozon në katalogët e verës Vlorën dhe Sarandën si dhe turne historike.“Në vitin 2016, ka pasur një bum turistësh: 4,3 milionë euro, 15% më shumë se në vitin 2015. Sektori është një nga më të rëndësishmit me një qarkullim prej 1 , 5 miliard euro, 7% të PBB-së kombëtare. Në rritje janë flukset nga vendet fqinje si Kosova dhe Maqedonia, por edhe nga Gjermania, Polonia dhe Italia”, citohet ministrja e Zhvillimit Ekonomik, Tregtise Turizmit dhe Sipërmarrjes, Milva Ekonomi Shqipëria, nga 2014 kandidat për anëtarësim në BE, dy javë para zgjedhjeve të përgjithshme është një vend i madh ndërtimi: ajo kryesisht investon në infrastrukturë, edhe me sajë për stimuj të tilla si TVSH-20-6% për ndihmës së huaj objektet hoteliere.