Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

1.1 kg dhe 5.655 karat: Një Smerald si asnjë tjetër është zbuluar në Zambia

Filed under: Lifestyle |

Prodhuesi më i madh në botë i gurëve të gjelbërt ka zbuluar një kristal smeraldi 5,655 karatësh në minierat e tij në Zambia. Guri, i cili peshon më shumë se 1.1 kg , u gjet në minierat e Gemfield në Kangem, tha kompania në një deklaratë të hënën.Smeraldi quhet “Inkalamu”, që do të thotë “luan” në gjuhën lokale në Zambia Bemba. Ajo do të pritet në pjesë të vogla dhe do të shitet në ankand në Singapor në nëntor.Ajo ka një “qartësi të jashtëzakonshme dhe një ngjyrë të gjelbër të artë të përkryer e të balancuar”, thuhet në deklaratë.