Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Kosova nderon Ismail Kadarenë

Filed under: Letersia |

1491483419kadareMinistria e Kulturës së Kosovës i dha Çmimin “Letërsia Shqipe” shkrimtarit Ismail Kadare. Duke e pranuar atë sot në Prishtinë, Kadare tha se ky çmim i dhënë nga Kosova kishte më më tepër kuptim se çdo çmim tjetër.“Falënderoj Kosovën dhe lexuesit e mi këtu. Jam i lumtur kur mendoj që po e marr çmimin në Bibliotekën e Kosovës, në mbretërinë e lexuesve”, tha Kadare.Shkrimtari u prit nga presidenti i Kosovës Hashim Thaci, me të cilin bisedoi për orientimin dhe vlerat e qytetërimit perëndimor të shqiptarëve në Ballkan.Kadare vlerësoi se bota shqiptare është duke ecur në rrugë të mirë, duke u shprehur se shqiptarët aktualisht janë të favorizuarit e fatit”.