Kazuo Ishiguro fiton çmimin Nobel në Letërsi

Filed under: Kultura,Letersia |
Hotels, Online Hotel Reservations, Cheap and Luxury Hotel Deals, Best Hotel Rates - booked.net

Shkrimtari britanik me origjinë japoneze Kazuo Ishiguro është shpallur fitues i Çmimit Nobel në Letërsi për vitin 2017.

Fituesi i fundit i çmimit prestigjioz për vitin 2016 ishte shkrimtari dhe kantautori amerikan Bob Dylan.

Për herë të parë me këtë çmim u laureua shkrimtari francez Sully Prudhomme në vitin 1901.

Ky çmim është dhënë për herë të parë në vitin 1901 dhe që atëherë janë shpallur gjithsej 113 fitues. Nuk janë dhënë çmime në vitet 1914, 1918, 1935 dhe në periudhën 1940-1943.