Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Lezhë, Zefi: Të prishen ndërtimet në 20 vite brenda zonës arkeologjike

Filed under: Arti |

LEZHE – Ndërtimet me dhe pa leje në zonën arkeologjike të Lezhës duhet të rishikohen, kjo edhe në bazë të masterplanit për zhvillimin e këtij qyteti. Rikuperimi i kësaj zone nga këto ndërtime është thuajse i pamundur, pasi ndërtimet janë kryer përgjatë 20 viteve.Deklarata ka ardhur nga Përgjegjësi i Kulturës Kombëtare në Lezhë Paulin Zefi, sipas të cilit minimalisht duhet të pengohen ndërtime të tilla si në zonën a ashtu edhe në zonën brenda parkut arkeologjik.”Monumentet e Kulturës në Lezhë janë në një situatë tejet të vështirë. Mirëmbajtja e tyre është bërë deri më tani me kontribut vullnetar”, ka deklaruar Përgjegjësi i Kulturës Kombëtarë në Lezhë Paulin Zefi, por sipas tij kjo është e pamjaftueshme.
Lezha vazhdon të mos ketë vëmendje përsa i përket Trashëgimisë Kulturore, e ky qytet vazhdon të presë vëmendjen e institucioneve që këtë synim kanë detyrimin e tyre.
zbulime-kalaja-rozafes