Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

NJihuni me qytetet me te dhunshme ne bote .

Filed under: Kronika e zeze |

Amerika Latine mban vendin e parë në raportim vjetor të hartuar nga OJQ-ja meksikane, Këshilli Qytetar për Sigurinë dhe Drejtësinë Penale, për qytetet më të dhunshme në botë.Nga 50 qytete në këtë listë për vitin 2016, 43 janë në Amerikën Latine, duke përfshirë 19 në Brazil, 8 në Meksikë dhe 7 në Venezuelë, që mban edhe vendin e parë në listë me kryeqytetin e saj.Motivi kryesor i akteve të dhunës është sërish trafiku i drogës, kontrolli i territorit nga bandat e narkotrafikut, destabiliteti politik dhe varfëria e përhapur në shkallë të gjerë.
1 – Karakas – Venezuelë: Me 130.35 vrasje çdo 100 mijë banorë
2 – Akapulko – Meksikë: Me 113.24 vrasje çdo 100 mijë banorë
3 – San Pedro Sula- Honduras: Me 112.09 vrasje çdo 100 mijë banorë
4 – Distrito Central- Honduras: Me 85.09 vrasje çdo 100 mijë banorë
5 – Siudad Viktoria – Meksikë: Me 84.67 vrasje çdo 100 mijë banorë
6 – Maturin – Venezuelë: Me 84.21 vrasje çdo 100 mijë banorë
7 – San Salvador – El Salvador: Me 83.39 vrasje çdo 100 mijë banorë
8 – Siudad Guajana – Venezuelë: Me 82.84 vrasje çdo 100 mijë banorë
9 – Velencia – Venezuelë: Me 72.02 vrasje çdo 100 mijë banorë
10 – Natal – Brazil: Me 69.56 vrasje çdo 100 mijë banorë
11 – Belem – Brazil: Me 67.41 vrasje çdo 100 mijë banorë
12 – Arrakazhu – Brazil: Me 62.76 vrasje çdo 100 mijë banorë
13 – Keip Taun – Afrika e Jugut: Me 60.77 vrasje çdo 100 mijë banorë
14 – St. Luis: Me 60.37 vrasje çdo 100 mijë banorë
15 – Feira di Santana – Brazil: Me 60.23 vrasje çdo 100 mijë banorë
16 – Vitoria de Konkuista – Brazil: Me 60.10 vrasje çdo 100 mijë banorë
17 – Barkuisimeto – Venezuelë: Me 59.38 vrasje çdo 100 mijë banorë
18 – Kumana – Venezuelë: Me 59.31 vrasje çdo 100 mijë banorë
19 – Kampus – Brazil: Me 56.45 vrasje çdo 100 mijë banorë
20 – Salvador – Brazil: Me 54 vrasje çdo 100 mijë banorë
21 – Kali – Kolumbi: Me 54 vrasje çdo 100 mijë banorë
22 – Tihuana – Meksikë: Me 53.06 vrasje çdo 100 mijë banorë
23 – Qyteti i Guatemalës – Guatemala: Me 52.73 vrasje çdo 100 mijë banorë
24 – Kuliakan – Meksikë: Me 51.81 vrasje çdo 100 mijë banorë
25 – Maseio – Brazil: Me 51.78 vrasje çdo 100 mijë banorë
26 – Baltimore: Me 51.14 vrasje çdo 100 mijë banorë
27 – Mazatlan – Meksikë: Me 48.75 vrasje çdo 100 mijë banorë
28 – Resife – Brazil: Me 47.89 vrasje çdo 100 mijë banorë
29 – Zhoao Pesoa – Brazil: Me 47.57 vrasje çdo 100 mijë banorë
30 – Gran Barcelona – Venezuelë: Me 46.30 vrasje çdo 100 mijë banorë
31 – Palmira – Kolumbi: Me 46.30 vrasje çdo 100 mijë banorë
32 – Kingston – Xhamajkë: Me 45.43 vrasje çdo 100 mijë banorë
33 – Sao Luis – Brazil: Me 45.41 vrasje çdo 100 mijë banorë
34 – Nju Orlins: Me 45.17 vrasje çdo 100 mijë banorë
35 – Forteleca – Brazil: Me 44.98 vrasje çdo 100 mijë banorë
36 – Detroit: Me 44.60 vrasje çdo 100 mijë banorë
37 – Siudad Huarez – Meksikë: Me 43.64 vrasje çdo 100 mijë banorë
38 – Teresina – Brazil: Me 42.84 vrasje çdo 100 mijë banorë
39 – Suiba – Brazil: Me 42.61 vrasje çdo 100 mijë banorë
40 – Chihuahua – Meksikë: Me 42.08 vrasje çdo 100 mijë banorë
41 – Siudad – Meksikë: Me 39.48 vrasje çdo 100 mijë banorë
42 – Guaiana – Brazil: Me 39.48 vrasje çdo 100 mijë banorë
43 – Port Elizabet – Afrika e Jugut: Me 39.19 vrasje çdo 100 mijë banorë
44 – Armenia – Kolumbia: Me 38.54 vrasje çdo 100 mijë banorë
45 – Makapa – Brazil: Me 38.25 vrasje çdo 100 mijë banorë
46 – Manaus – Brazil: Me 38.82 vrasje çdo 100 mijë banorë
47 – Vitoria – Brazil: Me 37.54 vrasje çdo 100 mijë banorë
48 – Kukuta – Kolumbi: Me 37 vrasje çdo 100 mijë banorë
49 – Koritiba – Brazil: Me 34,92 vrasje çdo 100 mijë banorë
50 – Durban – Afrika e Jugut: Me 34,43 vrasje çdo 100 mijë banorë