Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Video/Gjurmë Shqiptare: Prijësi i Kuvendit të Dheut

Filed under: Historia e Shqiperise |

Ai ka qenë një prijës që theu trupat osmane e më pas ato serbe, e megjithatë historia e tij ka mbetur gjithmonë e mjegullt. Nuk dihet se përse gjithmonë për të është folur jo thjesht pak, por edhe është anashkaluar, apo fshirë nga momente të caktuara historike.
Ai ishte një djalë që lindi në qeli, sepse babai dhe nëna e tij ishin të burgosur pas pjesmarrjes në disa kryengritje antiosmane të kohës. Kështu nisi jeta e tij, e po ashtu vazhdoi e tejmbushur me beteja të mëdha për çështjen kombëtare.Familjen ja masakruan, shtëpine ja dogjën disa herë si hakmarrje për humbjet që u shkaktoi osmanëve e më pas serbëve. Tentuan ta joshnin me para e pushtet, por e ndalën veç me tradhti.