Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Epiri me gjakë shqiptar e gjuhë shqipe, shek XVII I. Lavrenberg

Filed under: Toskerishtja |

Epiri_yne_gjuha_jone-768x467“Leandri dhe Eritrea na mësojnë se Epiri sot quhet Shqipëri. Banorët e tij, sipas Leonklavit quhen shqiptarë, ndërsa turqit i quajnë arnautllarë. Epirotët ndahen në fise të ndryshme, por që të gjithë ndryshojnë prej grekëve, si nga gjaku ashtu edhe nga gjuha”.
I. Lavrenberg, kartografi i njohur i shekullit XVII