Hotels, Online Hotel Reservations, Cheap and Luxury Hotel Deals, Best Hotel Rates - booked.net

Sëmundjet e renda në kampin e Tepelenës 1949-51

Filed under: Dossier,Koha e Komunizmit |
Hotels, Online Hotel Reservations, Cheap and Luxury Hotel Deals, Best Hotel Rates - booked.net

Këto ekstrakte dokumentesh të viteve 1949 dhe 1951 hedhin dritë mbi shkaqet e vdekjeve në kampin tela me gjemba të Tepelenës. Nga një lexim i përgjithshëm shihet se sëmundjet kryesore në kampin e Telelenës janë TBC-ja dhe dizanteria. Po ashtu vihen re se të internuarit e vdekur janë kryesisht të moshuar dhe fëmijë. Në rastet kur cilësohet mosha, vërehet se fëmijët janë 5 vjeçarë, ndërsa të moshuarat janë të moshave 69 dhe 89 vjeçe.