Hotels, Online Hotel Reservations, Cheap and Luxury Hotel Deals, Best Hotel Rates - booked.net

“Reaksioni duhet asgjësuar”

Filed under: Dossier,Koha e Komunizmit |
Hotels, Online Hotel Reservations, Cheap and Luxury Hotel Deals, Best Hotel Rates - booked.net

Më 12.2.1945 Mehmet Shehu si komandant i Komandës së Operacionit kundër Prek Calit u dërgon shtabeve të brigadave 1, 11, 23, 24 dhe për dijeni shtabeve të Korparmatës së 3-të dhe Divizionit të 4-t, urdhrin e operacionit. Dokumenti prej 4 faqesh, pasi përmban hollësi operative, mbyllet me këto fjalë:

Reaksioni duhet asgjësuar. Populli duhet organizuar e mobilizuar. Kujt t’i kërkohet arma duhet të dorëzojë armën ose shpirtin.
Ky operacion duhet të fillojë sa më parë që të jetë e mundur dhe duhet të kryhet me shpejtësinë më të madhe, brenda muajit shkurt, mundësisht sa më parë. Brigada 11-të mund të fillojë menjëherë operacionet në Komunën e Shoshit dhe pasi të marrë kontakt me major Ndreko Rinon të vihen në urdhrat direkte të tij. suksese në veprimin tuaj”.
No automatic alt text available.