Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Pagesat e Zyrës Sekrete gjate viteve 1922-39

Filed under: Koha e Komunizmit |

18193721_1305135132867652_1930720741094966340_nNë vitet 1922-1939 bashkëpunëtorët e Zyrës Sekrete të Ministrisë së Punëve të Brendshme, si dhe njerëzit e ngarkuar me detyra të posaçme, apo të financoheshin nga fondet e fshehta, kur merrnin paratë nënshkruanin një dokument për pagesën e tyre. Ky dokument, në raste të veçanta (bashkëlidhur) dërgohej edhe me postë. Dokumenti ishte standard. Mbi të shkruhej fjala “dorë”. Dokumenti bashkëlidhur tregon pagesën e shtetasit Neim Rustemi nga Libohova, gjatë muajve mars, prill 1928. Nuk mund të bëj lidhje vetëm me një dokument, por edhe babai i Avni Rustemit, Neim quhej. (Kastriot Dervishi)