Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Kush jane 323 Persekutoret e regjimit komunist .

Filed under: Koha e Komunizmit |

th
Ne Vitin 1993, gazeta “Ringjallja”, organi i Shoqatës së ish- të Përndjekurve Politikë dhe të dënuarve politikë, botoi një listë me 185 emra, të cilët i akuzon se kanë ushtruar terror, dhunë dhe kanë dënuar për motive politike, gjatë viteve 1945-1990, rreth 10 familje.
Në vijim po japim listën e emrave, të botuar në gazetën “Ringjallja”, që janë nxjerrë nga kallëzimet e ish- të përndjekurve politikë pranë shoqatës kombëtare dhe në atë të Tiranës. I bashkëngjisim kësaj liste edhe emra të tjerë, të denoncuar në gazetën “Liria” dhe në shtypin demokratik të kohës
1 Aranit Çela
2 Arzem Leskoviku
3 Avram Koja
4 Azbi Lamçe
5 Ali Kubati
6 Angji Faberi
7 Angji Lubonja
8 Anastas Dushku
9 Ali Korbi
10 Ago Çela
11 Abedin Topi
12 Agim Shkupi
13 Ali Shtino
14 Agron Tafa
15 Aleksandër Nakolli
16 Adil Prishtina
17 Agim Alimema
18 Ali Xhunga
19 Asllan Liçi
20 Anastas Koroveshi
21 Aleksandër Shundi
22 Asaf Kondi
23 Arqile Lole
24 Besnik Çomo
25 Bexhet Mema
26 Beqir Baja
27 Banush Goxho
28 Bujar Jazexhiu
29 Behar Xheka
30 Besim Selita
31 Bajram Tresova
32 Bedri Spahiu
33 Bajram Korvafa
34 Bejtash Kore
35 Burhan Beqiri
36 Bilo Bregu
37 Çelo Arrëza
38 Çome Simaqi
39 Çome Vodica
40 Delo Balili
41 Dilaver Bregasi
42 Demir Prodani
43 Dusho Dushaj
44 Dulaq Lekiqi
45 Dyl Rrjolli
46 Dhosi Mborja
47 Dhosi Progri
48 Dhimitër Bonata
49 Dhori Panariti
50 Dhimitër Shahini
51 Dhimitër Shkodrani
52 Dhimitër Berati
53 Dhimo Sinani
54 Enrik Bilbili
55 Engjëll Backa
56 Edmond Caja
57 Eqerem Anxhaku
58 Eleni Hado
59 Edmond Vodica
60 Eqerem Xhafa
61 Esat Mane
62 Faik Minarolli
63 Florian Kolaneci
64 Ferhat Matohiti
65 Fadil Pineti
66 Fadil Kapisyzi
67 Flamur Xhemali
68 Fuat Brinja
69 Fatos Trebeshina
70 Fejzo Aloci
71 Frederik Nosi
72 Farudin Poçari
73 Faredin Jaho
74 Feçor Shehu
75 Feti Smokthina
76 Filat Muço
77 Gole Bashari
78 Gani Vajza
79 Gaqo Meçi
80 Galip Sojli
81 Gaqo Progri
82 Gani Kodra
83 Gjolek Gërbi
84 Gjolek Aliu
85 Gjon Banushi
86 Gjeli Argjiri
87 Gjysh Tafili
88 Gjovalin Ndoi
89 Halim Xhelo
90 Hasaf Kondi
91 Hilmi Seiti
92 Hajdar Aranitasi
93 Hysen Hoxhati
94 Haki Dule
95 Hava Bekteshi
96 Haki Keta
97 Haki Vinçani
98 Hilmi Telegrafi
99 Hadër Isaj
100 Hamdi Meta
101 Hasan Ulqinaku
102 Harun Ismaili
103 Him Kolli
104 Haxhi Pela
105 Haxhi Gora
106 Hodo Habibi
107 Hazbi Lamçe
108 Hysni Ndoja
109 Hekuran Pobrati
110 Irakli Kocani
111 Irakli Bozo
112 Isuf Keçi
113 Ilo Vera
114 Ismail Qineti
115 Irfan Devolli
116 Ilo Qafa
117 Irfan Shaqiri
118 Isuf Çobani
119 Ilia Gaqo
120 Ilo Bodeci
121 Ilo Pano
122 Isamedin Resmja
123 Isa Halili
124 Idriz Çoba
125 Janaq Karapataqi
126 Jani Naska
127 Josif Gjika
128 Josif Gjipali
129 Josif Gegprifti
130 Jorgo Sulioti
131 Jaho Gjoliku
132 Janaq Syko
133 Koçi Xoxe
134 Kadri Hazbiu
135 Kadri Ismailati
136 Ksenofon Nushi
137 Koli Rrëmbeci
138 Koço Josifi
139 Kristo Mushi
140 Koço Konstandini
141 Kasem Kaçi
142 Kristofer Mërtiri
143 Kadri Bojaxhi
144 Kiço Caja
145 Kosta Prela
146 Kiço Gjonçi
147 Kapllan Sako
148 Kapo Kapaj
149 Kiço Proko
150 Kasem Troshani
151 Kamber Lipeshani
152 Kopi Niko
153 Lefter Lakrori
154 Lake Devolli
155 Luki Misha
156 Lola Mano
157 Lilo Zeneli
158 Laudin Bardhi
159 Lefter Kasneci
160 Luan Avdia
161 Lufter Hoxha
162 Leo Baba
163 Loni Dimoshi
164 Llambi Peçini
165 Llazi Stratobërdha
166 Llazi Polena
167 Llambi Titani
168 Llazi Petro
169 Mehmet Shehu
170 Mihallaq Ziçishti
171 Manush Myftiu
172 Muço Saliu
173 Myftar Tare
174 Memisha Stepa
175 Mustafa Iljazi
176 Manol Milo
177 Maqo Pecani
178 Maxhit Metohu
179 Mane Sevrani
180 Muharrem Shehu
181 Mynyr Tirana
182 Muharrem Vasjari
183 Mine Bejko
184 Mehdi Bushati
185 Meço Ahmeti
186 Mustafa Rrapushi
187 Mustafa Beqo
188 Mëhill Doçi
189 Mark Dodani
190 Mehmet Jaho
191 Mustafa Qilimi
192 Nevzat Haznëdari
193 Nesti Karanxhi
194 Niko Ceta
195 Nexhat Hyseni
196 Naum Bezhani
197 Niko Paskali
198 Nysret Dautaj
199 Nuri Çakërri
200 Nasi Poloska
201 Niko Popllo
202 Nesti Saraçi
203 Ndreçi Plasari
204 Niko Kolitari
205 Nazmi Brinja
206 Nuçi Tirana,
207 Njazi Zjarri
208 Nesti Kopali
209 Nevruz Bejleri
210 Nusret Osmani
211 Namik Xhafa
212 Namik Cakrani
213 Namik Veizi
214 Nuredin Dobrosha
215 Nuri Luçi
216 Nazmi Biçoku
217 Namik Qemali
218 Nuçi Tira
219 Petrit Hakani
220 Pilo Shanto
221 Paskal Andoni
222 Petrit Arbana
223 Peçi Kalluci
224 Petrit Çakërri
225 Piro Laska
226 Petrika Mushi
227 Pelivan Luci
228 Pëllumb Kokona
229 Pëllumb Karkanaqe
230 Pandi Prifti
231 Qemal Balluku
232 Qamil Mane
233 Qazim Myftiu
234 Qamil Gavoçi
235 Qemal Nallbani
236 Qatip Dervishi
237 Qazim Kondi
238 Qamil Lamaj
239 Qamil Meçe
240 Qazim Mysliu
241 Rexhep Kolli
242 Rasim Deda
243 Riza Lubonja
244 Raqi Iftica
245 Raqi Zavalani
246 Raxho Hyseni
247 Rustem Çipi
248 Ramadan Hoxha
249 Rrapi Dhima
250 Rrapi Mino
251 Stavri Xhara
252 Stefo Grabocka
253 Skëndër Konica
254 Skënder Kosova
255 Sali Hoxha
256 Stavri Madhi
257 Sabri Bebeti
258 Skënder Backa
259 Skënder Baftjari
260 Ssabri Hoti
261 Sylejman Maloku
262 Serafin Meçe
263 Sotir Vullkani
264 Stavri Naçi
265 Selman Vishocica
266 Stefi Trebicka
267 Siri Çarçani
268 Sotir Xheka
269 Spiro Xhai
270 Subi Bakiri
271 Sotir Mero
272 Salo Petroshati
273 Sotir Spiro
274 Selim Alimerko
275 Sami Abazi
276 Spiro Lame
277 Sali Bundo
278 Skënder Myftari
279 Simon Stefani
280 Sulo Gradeci
281 Skënder Tashollari
282 Skënder Breca
283 Shefqet Peçi
284 Shemsi Totozani
285 Shim Kolli
286 Shuaip Panariti
287 Shyqyri Kusi
288 Shkëlzen Bajraktari
289 Shkëlqim Zaloshnja
290 Tasi Marko
291 Tamaz Beqiri
292 Tamaz Nepravishta
293 Thoma Karamelo
294 Thoma Fisniku
295 Thoma Nako
296 Thoma Napo
297 Thanas Caku
298 Vaske Koleci
299 Veli Hoxha
300 Vasil Milo
301 Vaskë Afezolli
302 Vangjo Mitrojorgji
303 Vangjel Pecani
304 Vilcon Pecani
305 Veniamin Martini
306 Veli Bakiri
307 Vaskë Dimoshi
308 Xhule Ciraku
309 Xhevdet Gavoci
310 Xhavit Struga
311 Xhavit Miloti
312 Xhafer Ramadani
313 Xhemal Selimi
314 Xhafer Pogaçe
315 Xhako Bubësi
316 Zoi Themeli
317 Sylfi Saliu
318 Zyhdi Aga
319 Zajë Hysa
320 Zihni Muço
321 Zef Lokja
322 Zoi Shkurti
323 Arben Meço

Shënim: Këta emra u morën nga “arkivat e gjalla”, nga kujtesa e disa ish- të burgosurve politikë. Ata që kanë qenë në “ferrin komunist” dhe kanë mbijetuar, le t’i bëjnë të njohur emrat e xhelatëve, të torturuesve dhe të shkaktarëve të vuajtjeve fizike e shpirtërore të tyre dhe të shokëve që nuk jetojnë më.Në këtë listë nuk janë pasqyruar të gjithë personat që kanë punuar në organet e diktaturës, që janë marrë me përndjekje, hetime, gjykime, ekzekutime për motive politike dhe që gjatë detyrës së tyre kanë ushtruar dhunë dhe tortura