Hotels, Online Hotel Reservations, Cheap and Luxury Hotel Deals, Best Hotel Rates - booked.net

Kuadrot e punëve të brendshme dhe shkolla e partisë

Filed under: Koha e Komunizmit |
Hotels, Online Hotel Reservations, Cheap and Luxury Hotel Deals, Best Hotel Rates - booked.net

Në vitin 1944 e gjithë inteligjencia e vendit e shkolluar në Perëndim pësoi një goditje të tmerrshme. Një pjesë e saj u largua nga Shqipëria, një pjesë u vra dhe një pjesë u burgos. Në vend u vendos një raport i zhdrejtë midis injorantëve në pushtet dhe inteligjencies nëpër burgje. Për të plotësuar boshllëkun e krijuar, regjimi komuniste ndërtoi një administratë me militantë e njerëz të besuar (shifrat do t’i prezantoj njëherë tjetër), një pjesë e mirë e të cilëve kishin përveçse mangësi në edukim e dije, vuanin nga një kompleksitet vesesh morale. Bashkëlidhur, biografia e një kuadri të punëve të brendshme, të cilin partia e çoi në shkollën e lartë të partisë “Vladimir Iliç Lenin”, shkolla që përgatiste edhe politikisht kuadrot e regjimit. Raste të tilla ka me shumicë.