Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

1950/Propaganda komuniste në gazetën e Çekrezit në SHBA

Filed under: Koha e Komunizmit |

18057891_1295896650458167_8844869103665751136_nKjo është një copëz e gazetës “Liria” që botonte Kostë Çekrezi në Boston të SHBA-së. Teksa në Shqipëri ishte kulmi i varfërisë, gazeta e datës 23.6.1950 botonte në formë agjitative foton e një dyqani socializmi në Tiranë, për të cilin shkruante se ishte plot me mallra, e të tillë gjeje në gjithë Shqipërinë. Botimi i kësaj fotoje dhe lajmeve të ngjashme propagandistike, bëhej fiks në kohën e triskave dhe tollonave, d.m.th. racionimeve të çdo gjëje, sepse shqiptari duhet të vuante për eksperimentet sovjetike që bëheshin në Shqipëri në të gjitha format. (Kastriot Dervishi)