Hotels, Online Hotel Reservations, Cheap and Luxury Hotel Deals, Best Hotel Rates - booked.net

1948/Delegacioni i KOASH-it në Moskë

Filed under: Dossier,Ekskluzive |
Hotels, Online Hotel Reservations, Cheap and Luxury Hotel Deals, Best Hotel Rates - booked.net

Në vitin 1948, qeveria komuniste e Shqipërisë dërgoi në Moskë një delegacion kishtar ortodoks të kryesuar nga Paisi Pashko Vodica (i treti nga e djathta në foto). Në këtë delegacion nuk bënte pjesë kryepeshkopi Kristofor Kisi, i cili nuk pëlqej dhe ishte i padëshiruar nga regjimi komunist. Kisi një personalitet i klerit shqiptar u largua nga detyra disa muaj më vonë. Fotografia përpara shtatores së Stalinit në Moskë, është njëra nga ato që pasqyrojnë vizitën e delegacionit në Bashkimin Sovjetik.